Løgkarse
Introduktion
Naturlig mad er et udtryk, som vi har valgt at reservere til fødevarer, der ikke er forarbejdet industrielt, uden tilsætningsstoffer og fødevarer, som vi selv tilbereder. Vi tror på, at maden bør være så ren og naturlig som muligt for at opnå den bedste smag og ernæringsværdi.
Naturlig mad er et udtryk, som vi har valgt at reservere til fødevarer, der ikke er forarbejdet industrielt, uden tilsætningsstoffer og fødevarer, som vi selv tilbereder. Vi tror på, at maden bør være så ren og naturlig som muligt for at opnå den bedste smag og ernæringsværdi.
Juni er en god måned til sankning. Jeg har lige været en tur langs naturhegnet, hvor man lige nu kan finde mængder af urter lige til at spise.
Lige nu går det at sanke brændenælder, skvalderkål, jasmin og sankthansurt og er man hurtigt ude er der også løgkarse. Tag evt. det øverst af skuddene. Det er ved at være slut. Om lidt vil blade, som kan bruges være for bitre til madlavning.
Inden så mange dage har vi masser af hyldeblomster.
Ingredienser
- 100 g frisk løgkarse
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- 1 æble, skåret i tern
- 50 g valnødder, grofthakket
- 50 g fetaost, smuldret
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- Skyl og tør løgkarsen grundigt, og fjern eventuelle grove stængler.
- Skær rødløget i tynde skiver, og skær æblet i tern.
- Bland løgkarse, rødløg, æbletern og valnødder i en stor skål.
- I en separat skål, pisk olivenolie og æblecidereddike sammen, og tilsæt salt og peber efter smag.
- Hæld dressingen over salaten, og vend forsigtigt rundt, indtil alle ingredienserne er dækket af dressingen.
- Drys fetaost over salaten, og server straks.