Biodiversitet og dyrevelfærd i dansk landbrug er nu officiel politik i Bæredygtigt Landbrug

Malk en ko og kram en gris

Hyld 6x4 1 - 1 - Børglumparken

Skovhavens Venner

Bæredygtig Landbrug med nyt udspil

Bæredygtigt Landbrug meddeler mandag morgen i en pressemeddelelse en banebrydende ændring af organisationens politik i retning mod ægte bæredygtighed og dyrevelfærd.

Organisationen erkender, at den over årene har udbredt alt for mange falske nyheder. Fremover vil den fokusere på landbrugets fremtid i en verden præget af klimaudfordringer og miljøproblemer. Bæredygtigt Landbrug indrømmer nu behovet for at bekæmpe klimaforandringer og beskytte biodiversiteten. “Det er tid til at anerkende vores rolle og ansvar for klimaforandringerne og ødelæggelsen af livet i de indre farvande,” erklærer formanden i en officiel erklæring.

For at markere organisationens nye engagement vil Bæredygtigt Landbrug introducere et åbenstal-arrangement hvert år på grundlovsdag kl. fem minutter i tolv, hvor folk selv kan opleve det nyskabende landbrug på første hånd. Gæsterne får mulighed for at malke en ko og kramme en gris. Dette skal skabe forståelse for landbrugets vilkår og symbolisere en ny æra med dyrevenlighed og nærhed mellem forbrugere og landmænd.

Det sker på et tidspunkt, hvor antallet af storbønder daler drastisk, og medlemsbasen skrumper. “Vi er overbeviste om, at disse initiativer vil demonstrere vores dybfølte engagement i denne omstilling og forny forbindelsen mellem landmænd og forbrugere,” slutter formanden. 

Venstrefolk udtaler anonymt til avisen: “Det er modtaget!