Det sekskantede væksthus
Afdelingen havde allerede på det tidspunkt gjort sig bemærket med mange grønne initiativer. Derfor henviste den daværende direktør Bjarne Krog Jensen til Børglumparken, da folk fra Herning rådhus henvendte sig. De efterlyste et egnet grønt projekt i Herning kommune. Vi blev spurgt og takkede ja til tilbuddet. Først derefter besluttede vi, at pengene skulle gå til et væksthus. I begyndelsen af januar 2015 stod huset klar til den kommende sæson.
I dag kan alle se det sekskantede væksthus fra naturstien nedenfor. Placeringen og husets karakteristiske udseende er en fin markør for Børglumparkens grønne profil.
Hus og have
Væksthuset og urtehaven omkring passer beboerne selv. Der er en arbejdsgruppe, som har det daglige ansvar, og med mellemrum mødes beboerne til fælles arbejdsdage.
Mødested
Terrassen omkring væksthuset bliver flittigt brugt til udendørs ophold og afslapning. Væksthuset forlænger sommersæsonen for os beboere, og vi sidder gerne nogle stykker i huset til en kop kaffe, også når det er lidt køligt. Om aftenen, nyder vi solen gå ned over Gødstrup Sø. Hjørnet er på den måde et sted, hvor vi mærker at vi bor tæt på naturen.
Økologi
Afgrøderne fra haven og væksthuset indgår i vores fællesspisning om fredagen, og alt er økologisk. Vi anvender ganske vist flydende gødning i væksthuset, men ikke pesticider af nogen art. Børglumparken er ligesom resten af Fruehøjgaards afdelinger giftfri. Vi går meget op i at dyrke vores afgrøder i harmoni med naturen omkring os.
PS: Dem der tæller efter vil bemærke, at det ikke er et sekskantet væksthus, men en ottekantet af slagsen. Vi har overvejet en rettelse, men på den anden side!